Maart 2016

Dag allemaal,

Een hartelijke groet vanuit Eldoret.
Alweer bijna 3,5 week terug in Eldoret. We hebben een goede reis gehad, Nathan heeft onderweg heerlijk geslapen en was zich totaal niet bewust dat hij van het ene continent naar het andere werd gevlogen. We hebben op allerlei manieren hulp gehad en dat maakte dat alles voorspoedig verliep. Het was ook heel fijn om Dick weer te zien en we zijn heel dankbaar dat hij weer goed gereageerd heeft op zijn oude medicatie en die nu weer als onderhoudsdosering mag gebruiken.

We hebben een leuke tijd van ontmoetingen achter de rug. Nathan is verschillende keren welkom geheten. De vrouwen van de kerk zijn langs geweest samen met de dominee. Het is een traditie binnen de kerk om op kraambezoek te komen, waarbij de baby letterlijk wordt overladen met cadeaus en samen te eten. Collega’s zijn ook nog op kraam bezoek geweest.

Afgelopen zondag is Nathan welkom geheten in de kerk. Daarbij staan de vrouwen in een halve cirkel voorin de kerk en gaat Nathan van arm naar arm terwijl de vrouwen en de gemeente een lied zingen. Aan het eind van de halve cirkel staat de dominee die met Nathan in zijn armen een gebed uitspreekt en daarin zegen en bescherming vraagt over het leven van Nathan. Een heel mooi welkom. De doopdienst komt nog, waarschijnlijk rond de paasdagen.

Verder zijn we weer begonnen met ons werk, we schrijven rapporten over wat er het laatste half jaar van 2015 is gebeurt en een nieuw voorstellen voor de komende periode (voor zowel het werk in Kenia als in Zuid Soedan).
Al met al is het goed om weer terug te zijn.

Een hartelijke groet en in gebed verbonden.
Dick, Hilda en Nathan Malaba

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Maart 2016

 1. Renske says:

  Beste Hilda en Dick,

  Onlangs ben ik samen met mijn vriend en vier vrienden in Kenia geweest. Samen hebben wij in Bungoma gewerkt i.s.m. Stichting mosterdzaadje. Zo konden wij een huisje bouwen voor een weduwe, koeien kopen, straatkinderen bezoeken etc.
  Terug in Nederland attendeerde mijn moeder mij op een artikel in de Ave waar jullie o.a. in staan. En dat maakt dat ik jullie mail.
  Wij hebben veel gezien in Kenia, zo hebben wij een jongen van 11 jaar ontmoet met een te korte tongriem waardoor hij niet tot nauwelijks kan spreken.
  Wij zijn voornemens deze jongen te helpen m zijn toekomst te vergroten, ons contactpersoon uit Kenia is al wat stappen met hem aan het ondernemen.
  Echter zijn deze stappen anders dan hoe men deze in Nederland zou zetten. Om die reden zou ik eens contact met jullie willen hebben.
  Is dat mogelijk? Waarschijnlijk hebben jullie de nodige ervaring en kunnen jullie ons verder helpen om zo uiteindelijk ons doel te bereiken!

  Hartelijke groet,
  Renske Teunis

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>