September 2015

Hallo allemaal,

We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad. En ook dat de vakantie nog niet vergeten is door al het werk wat weer wachtte.

Wij hebben afscheid genomen van Jaap en Coby van der Ham (GZB collega’s) en proberen met z’n tweeen het werk voort te zetten. We zijn de afgelopen week voor een dikke week naar Noord Kenia geweest.

Het dorpje Loperot

We hebben daar goede ontmoetingen gehad met twee gemeentes en hebben in allebei de gemeentes een training gegeven over het opzetten van de Zelf Help Groepen.

Net als in Rouveen/Staphorst, veel vrouwen met traditionele klederdracht.

Het was goed om iedereen weer te zien. in 1 gemeente waren we lange tijd niet meer geweest omdat de wegen niet veilig waren. Gelukkig is het momenteel vrede en kunnen we ‘overal’ op bezoek. Het was behoorlijk warm en droog. We hadden het in de tijd dat we nu met de kerk werken (sinds april 2014) nog niet zo droog gezien. We bidden dat het snel mag regenen, maar het regenseizoen zit er in theorie op en ze hebben afgelopen regenseizoen op veel plekken geen regen gehad. De mensen geven aan dat het klimaat en zijn ‘normale’ patronen erg aan het veranderen zijn. In 1 van de gemeentes waren het met name de vrouwen die nog achter gebleven waren in het dorp en de meeste mannen en jongens waren met het vee vertrokken naar groenere gebieden vele vele kilometers naar het zuiden. Gelukkig is er vrede tussen de verschillende stammen zodat ze vredig in elkaars gebied kunnen grazen met het vee.

Dick en ik hopen deze winter op verlof te komen. Het is een combinatie van zwangersschapsverlof en ons reguliere verlof na iedere 2 jaar. Ik hoop op 9 november naar Nederland te komen en Dick begin december. Bij leven en welzijn  verwachten we iets voor de kerstdagen onze baby. We zijn in blijde verwachting en zijn God heel dankbaar voor dit wonder. Maar voordat we op verlof komen hebben we nog een heel programma gepland. Wilt u meebidden dat we de gezondheid en energie hebben om nog 3 andere gemeentes te bezoeken en trainingen te geven. Het zijn vooral de toch wel lange afstanden over de slechte wegen die dit pittig maken. Als we er eenmaal zijn geven de contacten met de mensen meestal juist weer energie en enthousiasme om het werk te doen.

We kijken er ook naar uit jullie bij leven en welzijn in november of december te zien.

De tijd vliegt.

Hartelijke groet en in gebed verbonden,

Dick en Hilda

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>