Juli 2015

Hallo allemaal,
Een hartelijke groet vanuit Eldoret.

Eldoret is koud en regenachtig. Alles is prachtig groen maar zonder verwarming in de huizen zijn fleece dekentjes ’s avonds erg aangenaam om onder te zitten.

Het werk gaat gestaag door en we zijn aan het kijken hoe we het beste de volgende stap in het programma kunnen zetten.

Soms is het best een uitdaging er zijn al zoveel modelen geprobeerd in de verschillende landen en door de verschillende organisaties. Aan de andere kant zijn daardoor ook juist heel veel lessen geleerd. Als programma willen we nu een model gebruiken wat gebruik maakt van ‘self help groups’. Dus groepen die elkaar helpen om een stap verder te komen. Als ze dan samen bezig zijn gaan wij kijken waar ze wat extra hulp bij nodig hebben en waar wij ondersteuning kunnen bieden.

Het idee van ‘self help groups’ is in sommige gebieden nieuw. We zijn heel benieuwd. Nu eerst proberen of we de leiders van de verschillende gebieden warm kunnen krijgen voor dit idee. En daarmee moeten we ook blijven bouwen aan het fundament van community ontwikkeling en dat is ‘de waarheid’, de kennis van God zoals we die uit de Bijbel kennen.

Maar helaas is er veel competitie met andere verhalen, zoals het traditionele Afrikaanse ‘geloof’, maar ook net als in het Westen het secularisme. Ontwikkeling heeft alles te maken met het hebben van een visie en hopelijk een visie die gebaseerd is op de Bijbel. Om tot Hem te komen, Hem te volgen en steeds meer op Hem te gaan lijken. Als dat ons aller visie zou zijn zou elke community er anders uitzien. Daarom aan ons allemaal de opdracht om alle volken Zijn discipelen te maken, ver weg en dichtbij.

We wensen iedereen die vakantie heeft een hele fijne tijd thuis, of op vakantie.

Hartelijke groet,

Dick en Hilda

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>