Mei 2015

Hallo allemaal,

Een hartelijke groet vanuit Eldoret. Het is weer prachtig groen allemaal, het regenseizoen is begonnen en het is bijzonder te zien hoe snel het van droog, dor en veel stof weer fris groen is geworden. Mensen zijn weer druk in hun tuinen. Prachtig om te zien. In dit gebied wordt met name mais verbouwd. Maar naast dat de natuur weer helemaal opfrist is Kenia opgeschrikt door een aanslag van de Al Shabaab. Misschien heeft u er over in de krant gelezen. Op een universiteit in het Noord Oosten van Kenia, dichtbij de Somalische grens, is een aanslag gepleegd en daarbij zijn 148 studenten omgekomen. De aanslag begon met een aanval op studenten die samen bijbel studie aan het doen waren. Deze studenten waren lid van de studenten vereniging ‘Focus’, daarna breide het geweld zich verder uit, met name gericht op christelijke studenten. Iedereen, ook wij, zijn er door opgeschrikt. Er zijn de laatste maanden meerdere aanslagen gepleegd in het Noord Oosten van Kenia. We blijven bidden voor een overheid, politie en leger dat goed functioneerd en zijn best doet burgers te beschermen.

Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht, er is in hem geen spoor van duisternis. –1 Johannes 1:5

Wilt u meebidden dat het licht van God mag blijven schijnen, ondanks alle duistere pogingen van de duivel om het te doven. Maar we mogen weten dat God altijd sterker is dan de duivel en in dat vertrouwen mogen we allemaal de nacht in gaan en de nieuwe dag weer beginnen!

Hartelijke groet,

Dick en Hilda

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>