Maart 2015

Hallo allemaal,

Een hartelijke groet vanuit een heel droog Eldoret.

Het bezoek aan Zuid Soedan was goed. Het was ontzettend fijn alle collega’s weer te zien. Jammer genoeg is er nog steeds veel geweld in Zuid Soedan en de meeste mensen zijn er ontzettend moe van en willen graag verandering zien. Wilt u meebidden voor verandering van het hart van mensen.

Een van onze collega’s in Zuid Soedan was zo blij! Hij is eindelijk getrouwd. Toen wij trouwden (Augustus 2010) zei hij dat hij of hetzelfde jaar of het jaar daarna ook wilde trouwen. Helaas, het was pas vorige week dat hij blij in een email vertelde dat het allemaal gelukt was! Zijn eerste probleem was dat hij volgens de familie nog niet aan de beurt was in 2010/2011. Iedereen trouwt op volgorde. Dus de oudste eerst, dan de tweede, de derde etc. En dat heeft niet alleen betrekking op broers en zussen maar ook op neven en nichten. Vervolgens moeten er genoeg koeien in de familie zijn om de bruidsschat te kunnen betalen. Dat was niet het geval dus moest er eerst een meisje uitgehuwlijkt worden om koeien binnen te brengen.  Daarna werd het meisje wat hij graag wilde trouwen niet goed gekeurd door de ooms dus begint de zoektocht gewoon weer van vooraf aan. En dan last but not least, als het meisje gevonden is waar iedereen accoord mee kan gaan begint het proces van onderhandelen over de hoeveelheid en welke koeien.

We zijn blij dat hij uiteindelijk getrouwd is en blij is met zijn vrouw! Toen ik er was zijn we even op bezoek geweest bij de toekomstige schoonfamilie zodat onze collega het meisje voor kon stellen. We bidden ze veel zegen toe.

Wilt u ook meebidden voor vrede tussen de Pokot en Turkana stam in Kenia. Er is veel onrust tussen de verschillende stammen en dat maakt ons werk in dat gebied lastig omdat we met beide stammen werken en we niet veilig door het gebied kunnen reizen. We hebben nog wel andere plaatsen waar we gelukkig wel veilig naar toe kunnen en het werk kunnen voortzetten.

Hartelijke groet en in gebed verbonden,

Dick en Hilda

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>