Februari 2015

Hallo allemaal,

Dit keer een hartelijke groet vanuit twee landen, Kenia en Zuid Soedan.

Dick is druk met het afronden van studenten in technische scholen. Er zijn 8 studenten in technische school in Kitale geplaatst. Het is 1 van de best aangeschreven technische scholen in Noord Kenia en de studenten hadden een lach van oor tot oor toen ze waren aangenomen en geplaatst in de school. De meesten verzekerden ons meerdere malen dat ze goed hun best zouden gaan doen. We zijn heel benieuwd. Er is nog 1 jonge man, Emmanuel, die de lagere school niet heeft afgemaakt. Voor hem zijn we naar de technische school van de ‘African In-land’ kerk geweest. Daar hebben ze twee systemen, 1 waar de student een ‘in-huis’ examen doet en 1 waar de student meedoet aan het nationaal examen. Voor het ‘in-huis’ examen krijgt de student meer begeleiding bij het examen en is het niveau ook iets makkelijker. Dat is voor Emmanuel een goede optie. Emmanuel is erg actief in de kerk en de community. Ook tijdens de trainingen die wij in zijn gemeente hebben gegeven was hij druk met het coordineren van de activiteiten rond het bereiden van de thee en lunch. Emmanuel hoopt een cursus te volgen op het gebied van koken, bedienen en services daaromheen.

Ik, Hilda, ben momenteel in Yei en hoop ook nog naar Rumbek te gaan. Ik ga met de staff de activiteiten voor 2015 op een rij zetten. Ze zijn al begonnen, maar zijn blij met een steuntje in de rug om alle activiteiten voor het hele jaar even goed in kaart te brengen en een planning te maken om de tijd en het geld zo goed mogelijk te besteden. Om met elkaar te reflecteren op de evaluatie die door buitenstanders eind 2014 was gedaan en daar de adviezen uit mee te nemen voor 2015.

Wilt u bidden voor de studenten dat ze snel zullen wennen op school en zich kunnen focussen op hun studies. Wilt u meebidden voor vrede in Kenia en Zuid Soedan tussen de verschillende stammen.

We willen God danken voor gezondheid en bescherming tijdens al ons reizen.

Hartelijke groet en in gebed verbonden,

Dick en Hilda

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>