November 2013

Hallo allemaal,

Weer een hartelijke groet vanuit Yei.

Dick en het team zijn bezig om een Dinka liedbundel te printen, 2000 bundels en de bundel heeft 1050 liederen. Dat is een hele klus, en daar is al het typ werk, vertaal werk, corrigeer werk aan vooraf gegaan. We beginnen hier ook te merken dat het eind van het jaar weer in zicht is. Nieuwe voorstellen met budgetten moeten worden geschreven. De balans moet opgemaakt worden, wat hebben we belooft te doen voor het geld wat we hebben gekregen en wat is er uiteindelijk gebeurt? Gelukkig valt die balans op de meeste punten positief uit en mogen we zeggen dat er heel wat werk verzet is. Maar er zijn ook een paar dingen die niet helemaal zo gegaan zijn als dat we hadden gehoopt. Zo zijn er bijvoorbeeld niet heel veel mensen geweest die natuurlijke medicijnen gebruikt hebben. Gedeeltelijk kwam dat omdat de collega die het werk daarin aanstuurde allerlei familie problemen had en een hele tijd afwezig is geweest en uiteindelijk ook gestopt is met werken. Maar het is ook weer een prikkel om na te denken of de aanpak die we hebben gebruikt goed is geweest of dat er dingen anders kunnen. Daar zijn we nu nog over aan het praten met onze collega’s. Het is elke keer weer de balans opmaken. Dat doen we in het leven ook regelmatig. Waar staan we, wat ging goed, wat moet beter. Misschien doen we het ook wel als Christen. Een poosje geleden was er een dag opening over psalm 15, ‘Heer, wie mag gast zijn in Uw tent? Wie mag op Uw heilige berg verblijven?’ Er volgt een hele opsomming van dingen  waar aan voldaan moet worden. (lees ze maar eens) Dan moet je direct bekennen dat de balans scheef gaat en dat we vanuit onszelf gezien niet in aanmerking komen. Daarom mogen we ook zo blij zijn dat Christus naar deze wereld is gekomen om voor onze zonden te sterven. Dat Hij de balans voor ons heeft opgemaakt. Daarvoor mogen we Hem elke dag danken en de Heilige Geest vragen ons te helpen te leven zoals beschreven in psalm 15. Kerst komt alweer dichtbij om Christus komst naar deze aarde te herdenken, maar we mogen het elke dag in ons hart vieren.

Hartelijke groet Dick en Hilda

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to November 2013

  1. ineke says:

    heb je ontmoet bij graduationday ECC. Even gegoogeld.
    Veel zegen!
    groet, Ineke uit Zwolle

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>