Juni 2013

Hallo allemaal,

Ontvang een hartelijke groet vanuit een regenachtig Yei. We zijn heel blij met de regen omdat het weken droog is geweest en de gewassen die net boven de grond uit kwamen begonnen uit te drogen.

Dick is op dit moment onderweg met de bus Arua naar Kampala (in Uganda). Dat is zo’n acht uur reizen over een redelijk goede weg. Hij doet daar boodschappen voor het programma. Onder boodschappen moet u aan papier, inkt voor printers, spiraal ringen en vele andere dingen die ze nodig hebben om de boeken te drukken denken. Veel dingen zijn niet te verkrijgen in Zuid Soedan dus moeten elders gekocht worden. Vaak is het een hectisch gebeuren omdat al de kartonnen dozen in de bus moeten en de bus maatschappij vaak maar een aantal dozen per keer mee wil nemen. Dus als een gedeelte van de dozen in de bus gaan moeten er afspraken gemaakt worden voor de volgende rit en ook wie de eerst dozen in Arua uit de bus wil halen en wil zorgen dat ze tijdelijk ergens opgeslagen worden zodat het allemaal droog blijft! Vooral in het regenseizoen erg belangrijk. Als dan alles uiteindelijk vanuit Kampala in Arua is aangekomen huurt Dick een pick up auto en kan de reis naar Yei beginnen. Vaak is het bij de grens even een gedoe om alles mee te krijgen, de papieren voor alles te krijgen, maar tot nog toe heeft het nooit grote problemen op geleverd. Vorig regenseizoen was de weg zo slipperig en de pick up zo oud dat Dick en nog enkele anderen moesten uitstappen en moesten helpen de auto een helling op te krijgen, hopelijk gaat het dit keer beter. Reizen doen onze collega’s en wij best veel wilt u meebidden voor veiligheid op de wegen.

Gisteren was ik met een collega naar een vergadering waarbij alle locale, nationale en internationale organisaties in de provincie die betrokken zijn bij HIV en AIDS werk een korte presentatie hielden. Het laatste jaar zijn er enkele internationale organisaties vertrokken en daardoor kunnen met name lokale organisaties bepaalde activiteiten niet meer uitvoeren, wat erg jammer is. Deze locale organisaties zijn vaak bezig met het helpen en support geven aan mensen die HIV positief zijn. Wat heel bemoeidigend was om te horen is dat sommige mensen van de ze locale organisaties toch door zijn gegaan met deze activiteiten en naast dat ze een gedeelte donor geld krijgen,  ook zijn begonnen om projectjes op te zetten waardoor ze inkomen hebben en die inkomsten stoppen ze dan in hun lokale organisatie om anderen te helpen. Opvallend is dat in beide gevallen er pittige, betrokken vrouwen aan het hoofd staan. Wilt u meebidden dat deze vrouwen een voorbeeld voor vele anderen mogen zijn en dat ze zegen mogen ontvangen op hun harde werken.

Ik (Hilda) hoop voor twee weken naar Nederland te komen, Dick blijft in Yei. Er is een vergadering voor donors en Afrikaanse partner organisaties onder Prisma/ICCO in Nederland van enkele dagen die ik hoop bij te wonen. Bij leven en welzijn hoop ik sommigen van u te ontmoeten in Rouveen.

Hartelijke groet en in gebed verbonden,

Dick en Hilda

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Juni 2013

  1. henk en lijs van dijk says:

    van harte gefeliciteerd met je verjaardag
    groetjes henk en lijs
    misschien spreek ik je nog

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>